tisdag 26 juni 2007

En hyllning till vår lägenhet

Idag packar jag de första lådorna inför flytten till huset! Men det är med lite vemod vi nu lämnar den lägenhet som har varit vårt hem de senaste fyra åren. Därför har jag gjort en liten slide show för att hylla det fina som varit. Välkomna att titta in i vår lägenhet...
Tillfälligt borttaget!
Kram Madicken

måndag 25 juni 2007

Sneak peak 2

Hej igen mina vänner!
Jag hoppas att ni har haft en härlig midsommar!
Vi har ägnat väldigt lite tid åt kransar och sill i år och istället pysslat lite till i huset. Därför kan ni nu få titta lite mer på vad som har gjorts sedan sist.


Köket har äntligen fått sig ett golv! Det är ett klickgolv men det liknar ett gammalt brädgolv. Bordet från Ilva har också monterats under helgen. Bakom bordet syns den blivande köksön som snart också ska stå inne i köksavdelningen.

Här ser ni lite av köksinredningen! Det är mycket kvar, som ni ser, att pyssla med men det går lite mer framåt för varje dag. Spisen måste köpas in t ex. kakel sättas upp över spisen och diskmaskin, kylskåp och frys få sig en lucka framför sig. Allt ovanför överskåpen ska gömmas bakom en vit bräda som går upp till taket och avslutas med en taklist. Det ska också bli en dekorlist under överskåpen m.m.

Nu har listerna och innerdörrarna kommit upp i sovrummet! Visst ser det ut som en låg panel?


Här ser ni lite av huvudentrén. Till höger går man in i köket och dörren rakt fram går in till gästtoaletten. Till höger om hörnan ligger sonens lekrum och till vänster bakom trappan så finns en dörr till en garderob och så dörren in till groventrén. Så småning om blir det också en städskrubb under trappan som ska byggas in där.
(om ni undrar så ligger det wellpapp som skydd i trappan) ;o)


Här är hallen från andra hållet, från gästtoaletten sett. Till höger är öppningen in till vardagsrummet, men det får ni se en annan gång.


Här kommer en bild till från badrummet där uppe. Det ska bli en vit hylla där ni ser en grå rand över handfatet. Över den hoppas jag kunna hitta ett par fina överskåp och sedan sätta en fin spegel med silverram i mitten. Till vänster i bild ska förhoppningsvis tassbadkaret stå.

Ja, det var lite till från huset!

Kram på er! /Madicken



torsdag 21 juni 2007

Sneak peak 1

Hej på er mina vänner!
Som en liten midsommarhälsning så tänkte jag ta er med på en första liten sneak peak i vårt hus. Några av er har ju önskat att se hur det går för oss... men det är fortfarande långt kvar tills det står färdigt. Det är egentligen inte så mycket att se ännu.... uj uj uj!

Här ser ni den norra gaveln med groventrén. Som ni kanske ser så fattas det ännu en del detaljer som verandor, vindskenor, knutar etc. men det ska på nu under sommaren!


Här ser ni den södra gaveln och burspråket som är i köket. Jag tror att huset kommer att se mer stabilt ut när verandan mitt fram är byggd.
Här är huvudentréns pardörrar från insidan. Mer av den hallen får ni se nästa gång.
Groventrén håller på att få en panel men den gråa färgen blev inte riktigt bra. Den får jag bryta åt lite mer beige-brun-grå. Det är svårt med grått! Innanför dörren står en garderob som snart också ska komma på ben. Där i ska vi bara förvara skor! Det ska bli skönt! Till höger om diskhon, under bänken kommer tvättmaskinen och torktumlaren att vara. På vänster sida av dörren ska vi ha hängare för ytterkläder m.m.


Här är en nästan tom gästtoalett! Här ska in en guldspegel t ex. och kanske en liten kristallkrona. Vi får se hur det blir! ;o)




Nu är vi på ovanvåningens badrum och här står också bara ett tvättställ än så länge. Ovanför tvättstället ska det bli en vit hylla längs med hela väggen. Tyvärr syns inte den fina våtrumstapeten med medaljongerna så bra här... jag får visa tydligare sedan! Rummet går i alla fall i ljusgrått och vitt.



Här är hallen ovanför trappan. På golvet sitter min lille son och hans farmor.



Det här ska bli vårt sovrum! Anledningen till att jag har målat vitt nedtill på väggen är att vi ska sätta en bred list vid golvet och en smalare list upptill där det vita tar slut och vips ser det ut som en liten låg panel. Elementet funderar jag på att klä in i ett vackert elementskydd. I taket ska det bli gustavianska lister och en takrosett.



Nu får ni hålla er lite till tills nästa gång då ni får se om det har blivit några framsteg och så får ni också en liten sneak peak i vardagsrummet, köket, Jojjes rum m.m.
GLAD MIDSOMMAR!
Kram Madicken

måndag 18 juni 2007

Min favoritkonstnär...

Hej på er!
Idag vill jag presentera min absoluta favoritkonstnär för er. Hon heter Lina Gardelid och är min högt älskade syster. Hon håller till i Kristianstad, men hon har web-butik om någon är intresserad. www.linagardelid.com. Här följer några av hennes tavlor som är som gjorda för lantromantisk shabby-stil. Jag vill gärna köpa dem allihop! ;o)









Lyckostar de som har den här tavlan!







Hon gör också jättesöta barntavlor till födsel, dop etc.
Visst var det fint?
Kramisar från Madicken
(snart kommer de första bilderna inifrån vårt hus)






torsdag 14 juni 2007

En fin lykta!

Just nu sitter jag och river mig i skallen över vad det är för instrument som Lissanna (Hemma på landet) spelar förutom gitarr! Ja, det är inte lätt! Hon håller just nu på med en rolig tävling på hennes blogg, det är därför jag funderar...vill ju vinna såklart! Det hade varit ett underbart litet minne från min dalavän! :o)
Titta vilken underbart fin lykta jag hittade på Plantagen! I love it!

måndag 11 juni 2007

Min fina RAK-gåva!


Hej på er!


Det var JAG som vann RAK-gåvan från "Mamma till Wilma". Jag blev sååååå överraskad och glad! Här ska ni vad fint lilla M har gjort till mig:
Först såg själva brevet ut så här

I brevet låg det två paket och ett jättevackert kort!


I paketen låg det här söta handgjorda Penséerna och en underbar tygdekoration till syltburkar etc. Tack snälla Martina!

Då var det min tur att försöka pyssla ihop en liten RAK-gåva! Håll utkik på familjelivs shabby-chic-tråd eller maila till mig om ni är intresserade att vara med i utlottningen till helgen!

KRAM!


torsdag 7 juni 2007

Badkar

Foto: Hafa badrum.

Äntligen har han sagt JA! Nej, inte till giftemål för vi är redan gifta! Men till ett tassbadkar!!! Mitt tjat har gett frukt! Tänk vad vackert mitt badrum kommer att bli! I detta nu sätts våtrumsväggarna på plats så om ett par dagar ska ni få se resultatet. Jag är sååå glad!
Kramis!

söndag 3 juni 2007

UTMANAD!


För en tid sedan blev jag utmanad av bloggen Vita Englahem att visa upp de tre saker som jag tycker allra bäst om i mitt hem. Då jag just nu håller på att flytta och ett par av mina älsklingsmöbler ännu står gömda i ett förråd så fick jag ta de tre saker som jag gillar bäst och som var tillgängliga! Här kommer de:

Jag har två sådana här underbara lampor från Lene Bjerre. De älskar jag!


Vår säng, Signum Gustavus från MIO är en kär följeslagare. Till den finns en liten söt historia. År 1995 var jag ännu ung och ogift. Jag arbetade på en skola i en liten by och på lediga stunder brukade jag gå till byns möbelaffär för att drömma lite. På andra våningen stod Signum Gustavus! Den vackraste sängen jag någonsin hade sett. Den drömde jag ofta om. Ett år senare träffade jag min blivande man och han var just från den lilla byn som jag hade arbetat i. En dag gick vi till möbelaffären och jag fick se en fin säng. Min blivande sade då: -Ja, men du har väl sett den som står där uppe? Va, sa jag! Finns den kvar? Så gick vi upp och drömde bredvid den där sängen. Min man hade också gått och trånat efter den ett långt tag. Fyra år senare gifte vi oss och fick Signum Gustavus i bröllopsgåva. :o)

Den här fina burken fick vi av min mans mormor. Den är speciell tycker jag!



Då ska vi se vilka jag utmanar jo......
Ina på Franssohnska gården, http://franssohnskagarden.blogspot.com
Lavendeldoft och vita spetsar, http://lavendeldoft.blogspot.com
Marres hörna, http://marreshorna.blogspot.com (är dock osäker om du blivit utmanad förr)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails