onsdag 30 maj 2007

Rusta för sommaren!

Tror ni inte att det blev en sväng till Rusta också innan jag for hem från loppisen. De hade verkligen många fina saker nu!
Jag hittade jättefina trädgårdshanskar och de här härliga verktygen! En kniv och ett måttband med blommor på för 30:-/st. Ohhh, vad jag blev glad men samtidigt irriterad. I julas köpte jag skruvmejseln och hammaren i samma serie men då var det nytt och kostade över 100:- per sak. Nu finns allt på Rusta för en tredjedel av priset. :O(

Den här baljan tyckte jag var jättesöt! Tänkte ha den att lägga blöt tvätt i när jag plockar ur tvätten från tvättmaskinen. Jag har inte så gott om plats för stora tvättkorgar! Bra va?

Kramis!

Nya loppisfynd!

Just nu tänker jag på min vän Lissanna som har anordnat en loppis med saker som hon tröttnat på! Det är ju mer ekonomiskt än vad jag håller på med... köp o köp!
Idag var det en liten loppis i stan och jag hittade nya saker:

Jag hittade två stolsdynor till mina utemöbler för 5:-/st, en assiett med ros på för 2:- och ett saltkar för 5:-.


Den här krukan var lite dyrare! Den kostade 20:-

Det är verkligen kul när man hittar något som man tycker om!

KRAM MADICKEN



Lite nya inköp!

Ohhh, den senaste tiden har det blivit en hel del shopping! Jag tänkte att jag kunde visa vad jag har köpt i väntan på att jag får tag på nya uppdateringar från husbygget.
Påslakanset från Ikea

Disktrasa från Åhléns


Duktyngder från Öhrs lantcafé


Galge från Handlare Svensson i Ronneby




Kors från Landtlif utanför Bräkne-Hoby



Krokar från M&M i Ljungby



Ljuskopp från Ilva i Malmö





Låda från Landtlif utanför Bräkne-Hoby





Rostavla i plåt från M&M i Ljungby





Tidningssamlare från Laura Ashley i Malmö



Tvålkopp och pudertuss från Landtlif utanför Bräkne-Hoby




Tvålpump också från Landtlif




Tavla i plåt från Tegelgården i Karlskrona

Puh, det var inte lite det...då förstår jag varför plånboken gapar ovanligt tomt! ;o)



Loppisfynd!



Jag måste bara få visa er några av den senaste tidens loppisfynd. Här kommer de:



Den här underbara silverburken kostade bara 35:- , jag älskar den!






De här lampetterna hittade jag på en antik- och samlarmarknad för 25:-/st







De här ljusstakarna hittade jag på loppisen utanför Moheda för 35:-/styck





Den här spegeln hittade jag på en loppis för 40:-


Ohhh, vad det är kul att fynda! Jag får se om jag hinner en sväng på loppis imorgon och på söndag också! ;o)




tisdag 29 maj 2007

Barbiedrömmar


När jag var liten så ville jag bli som Barbie! Så vacker, med fina kläder, "snygg" pojkvän och vackert hem! (Inte vet jag om jag tycker att den gamle Ken är speciellt snygg men 90-talets efterföljare var betydligt vackrare.) Här sitter jag nu, varken så snygg eller ful, något knubbig med lite nedfläckade kläder efter sonens hålligång vid matbordet. Gubben ser bra ut, men börjar bli lite tunnhårig. Han är i alla fall min drömman på alla sätt och vis! Påsarna under ögonen börjar hasa längre ner över kinderna och den enda riktiga lyxen i tillvaron är att hårets vågor har fått silverstänk. Sonen däremot är det sötaste man kan skåda och huset vi bygger är faktiskt mitt drömhus...så när jag tänker på saken så är jag faktiskt nöjd med tillvaron, ja, riktigt NÖJD och GLAD! Puss på er!

lördag 26 maj 2007

Ge inte upp!

Snälla, ge inte upp utan kom snart tillbaka igen! Jag är bortrest och kan inte lägga in de blogginlägg som jag har på hjärtat men efter helgen är jag tillbaka och då bla. med resultatet av min utmaning!

Puss på er så länge!

onsdag 23 maj 2007

Tänk om man vore som Tasha Tudor


Visserligen fyller damen 92 år i år, men ohhh, vilken kvinna! Hon bor i en liten stuga men den absolut ljuvligaste trädgården som finns utanför. När jag såg bilder från hennes trädgård för första gången så höll jag på att svimma! Det är precis en sådan vildvuxen och gammeldags trädgård som jag önskar mig i framtiden. Tänk att bara kunna gå ut och plocka de vackraste pioner, liljor och rosor i trädgården. *Drömmer*

Dessutom är hon illustratör! Det vill jag också bli när jag blir stor! ;o)


Våtrumstapet

Nu börjar husets inre få sin slutgiltiga form och färg. När jag drömde om vårt stora fina badrum så såg jag vit pärlspontspanel, tassbadkar och kandelabrar framför mig. En dag var det dags för mig att inhandla panelen till rummet men då sade maken STOP! Nu får det vara nog!!!!!! Inte en pärlspontspanel till i huset!!!! :o( Jag had ju så fint fått till köket, groventrén och hallen där uppe med sådan panel men nu var det slut tyckte gubben! Och inte fick jag något vackert kakel heller....hrm. våtrumstapet är då det enda som kvarstår, tänkte jag med en SUCK! Usch det finns väl bara sådana där 80-talare att köpa! Men döm om min förvåning när jag hittade den här från Forbo:
Och den blev det! Sätter in bilder på badrummet så fort det är klart om ett par, tre veckor!

tisdag 22 maj 2007

Drömmar av silver och guld


Tänk när det ser ut så här hemma hos mig!!! Det dröjer nog 30 år till och en stor utbyggnad först...men liknande, i mindre skala hade väl varit fint? Jag har redan köpt ett fint matbord på Ilva och billiga, gamla gustavianska stolar har jag också några stycken så lite look-alike kan det nog bli? ;o)






Ohhh, vad jag längtar tills det är dags att inreda! Än så länge får jag njuta av alla de vackra saker som finns på webben. Här ett vackert påslakanset.









Hjälp vad jag gillar shabby chic-stil!







Lite av den här stilen har jag tänkt till min sons rum fast med mer amerikansk stil till, typ stjärnor, mörkblått, rött, ljusblått och vitt. Det blir väl fint?






Sådana här gustavianska stolar tänkte jag ha till att börja med som köksstolar.

Här är bordet från Ilva som vi har köpt! Det kan bli 3 meter långt! Det är 2 meter utan extraskivorna.



Tänk när det är dags att sätta dessa i den Skånska myllan!

Välkommen till Madickens värld!


Hej och välkomna hem till mig!



Än så länge är mitt hem inte riktigt klart, men snart är det dags för den stora flytten. Vi bygger ett rött hus med vita knutar på landet och det kommer snart att fyllas med lant-romantisk, shabby-chic stil. Så ni som delar denna passion med mig = romantisk inredning, är varmt välkomna att hänga här precis hur mycket ni vill. Hade det varit smakdator så hade jag ständigt bjudit på kanelbullar och kaffe i syrénbersån. Men den dagen ni har vägarna förbi nordöstra Skåne så tveka inte, utan kom gärna förbi. :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails